Alla inlägg under januari 2011

Av Ellen - 18 januari 2011 19:19

Jag pratade en stund med mamma idag. Hon berättade att dom varit på middag hos bekanta i slutet av november. Igår fick hon veta att kvinnan i det paret dött, den 23e december... I början av december verkar det som om hon fått ett cancerbesked, vad vi förstått -  sen tog det då tydligen en knapp månad så hade hon dött. Hemskt. Overkligt. Att livet kan vara så... skört... så kort... Jag har påmints om detta faktum ett par gånger i mitt liv när vänner, familj och bekanta gått bort, men man lägger det liksom i bakhuvudet efter ett tag.


Den här kvinnan var bara i 40-års åldern. Det får en att tänka. Hur vill man ha det? Med familjerelationer, med jobb, med sina barn? Vad vill man lägga tid och energi på? Om jag bara hade ett år kvar, vad hade jag då gjort?


Man slås också av att det är viktigt att folk i ens omgivning vet hur man vill ha det. Att man inte bråkar med folk för småsaker - det kan man komma att ångra! Jag borde tex reda ut vissa familjesaker, samt ta ställning till organdonation... Jag vill kremeras by the way... Och jag vill att dom som kommer på begravningen har lite färg på sig, inte bara svart, för jag är ingen svart, dyster person. :-) Klart dom kan ha svart hatt, väska och skor, sjal... Det finns ju dova färger också - som duvgrått, lila och grönt... haha... nåväl. I´m getting ahead of myself...




Av Ellen - 18 januari 2011 19:13

Jag har hittat en ny favorit i barnboksdjungeln, och fått igenom att vi köpte två till dagis som vi läser varje dag. Den ena handlar om En skär och många små brokiga, och dom räknar till 10, den andra heter "Vem är borta?" och båda är toppenroliga. :-) Just nu har Åhlens rea på barnböcker, 20%, iaf på den vis Östermalmstorg. Rekommenderar ett besök.


On another note... verkar som Alice löper igen... suck... Aldrig varit med om maken... Det blir nog p-piller, annars är vi vräkta före februari...


Hittade en blogg om att resa med barn. Det lät himla mysigt. Alla ni som tror att livet tar slut när man får barn, att man inte kan resa, tex, kolla in den och ytterligare sidor jag hittat:


http://www.josit.se/resamedbarn.html

http://www.reseguiden.se/forum/blogg/tips-till-alla-som-reser-med-smabarn-4586

http://bahamasblogg.com/rad-resa-flygresa-smabarn-spadbarn/

http://storastaderochsmabarn.blogspot.com/

http://www.dn.se/resor/att-resa-med-smabarn

http://www.familjeliv.se/Bloggar-3-45/b51018.html



Av Ellen - 18 januari 2011 07:40

Jag fick mitt Zumbapaket igår, och det ser bra ut. :-) Jag kikade igenom det mesta igår, sjuk som jag fortfarande är orkade jag inte mer än så, men det är medryckande. :-) Jag hade dock lite problem med första skivan, den var lite repig och gick knappt att spela, men efter putsning gick det bra, så nu ska det väl ordna sig.


Jag återkommer med en uppdatering när jag kört ett par gånger, men det känns faktiskt riktigt kul.

Av Ellen - 17 januari 2011 21:08

Åh, vad jag längtar nu! Jag vill ha vår!

I år vill jag plantera lite på balkongen, så är det bara. :-) Och jag har hittat fina, glada balkonglådor. Yey! Härifrån ska jag beställa dem. Men vilken färg..?


http://www.indoorsprings.com/webshop.asp?id=5

Av Ellen - 17 januari 2011 21:04

Snubblade över en blogg som beskrev något så roligt som braständare gjorda av äggkartong och stearin. Man skulle tydligen använda "skålen" av äggkartongen, och i den arrangera mera kartong, klippt eller riven, för att sedan doppa i stearin. Hur man förankrar de lösa bladen i skålen eller hur man faktiskt gör när man doppar stod tyvärr inte beskrivet, så det kan jag inte svara på. Inte har jag hittat någon bättre beskrivning heller, men vacker och mysigt lät det, och värt ett försök. :-)


http://fruadel.blogspot.com/2010/03/barnens-planteringar.html

Av Ellen - 16 januari 2011 11:03

Jag såg den halvbra filmen Uptown girls på tv igår, och den var lite lagom underhållande fram tills slutet, där man får se balettuppträdandet och höra låten "Molly smiles". Jag älskar låtar som är skrivna förälder till barn:


"Father and son" / Cat Stevens

"1a gången" /Uggla

"Cats in the cradle" / Ugly kid Joe

"That´s my daughter in the water" / Loudon Wainwright III


och nu:

"Molly smiles" / Jesse Spencer

Av Ellen - 13 januari 2011 22:43

Jag skrev tidigare om hur man kunde göra sin egen himmelsäng. Dels finns det ju fina himmelsängar att köpa, förstås, till och med IKEA har en, men den är inte tillräckligt bred för min smak. Annars kan man göra som jag skrev innan och antingen fästa gardinstänger i taket, eller så kan man sätta fast taklist/stuckatur i taket runt sängen, varefter man gömmer en list bakom den i taket att hänga gardiner i.


http://fiholm.blogspot.com/2007/06/himmelsng.html


http://www.isabsson.se/2010/04/17/romantisk-himmelsang/


Nu har jag hittat fler sidor med förklaringar och bilder, håll tillgodo:

http://www.hemmakanalen.se/1.1554490/2010/03/15/sa_gor_du_lulus_sanghimmel

http://www.taklister.se/




Annars kan man köpa en sängkrona, då ser det ut så här:

http://www.solgarden.se/inspiration/5-1-2.jpg

http://www.solgarden.se/


Om du är händig...

http://www.hemmakanalen.se/1.547405/2008/08/25/bygg_en_rustik_himmelsang


Sen hade det ju inte gjort ont att hänga några tyger i himmelsängen från denna sida:

http://www.almahouse.se/shop/6-sidentyger

Av Ellen - 10 januari 2011 17:50

Ja, idag var första dagen tillbaka på jobbet igen, och man är ju lite trött, men det är också (tam-ta-ta-tam) Alice födelsedag! Yey! Lilla kissebebben fyller ett år, och är nu "vuxen". Fast jag tycker att hon är lite mycket bebis fortfarande. :-) Vi har i helgen fått veta att allt gått bra med flygandet och att hennes blivande "pojkvän" är hemma i Göteborg, så det är väldigt roligt. Nu är det bara Audreys "pojkvän" som behöver boende när han kommer om en månad. Om ni vet någon som vill ha hand om en söt liten kille (som i rask takt kommer att avverka sina parningar, har jag förstått det som, och sedan kastreras) så hör av er, berätta lite om er själva och hur ni tänker er att det skulle vara att leva med en avelshane. Ni bör bo runt Sthlm, Trelleborg eller någonstans däremellan. :-) Ett litet kattfrieri, blev det visst.


Hur som, jag ska bara påminna mej själv om saker jag gillar just nu:

> Hemliga prinsessor börjar gå på torsdag på tv2. Yey! :-)

> Vildsvinskokboken jag köpte på Tradera (bok av Levén) är super. Bra recept! Nu ska M bara skaffa en studsare så kan vi fylla vår (alltför lilla) frys!

> Zelda Twilightprincess. Ska snart ge mej på den.

> Fick Zumba i julklapp. Hoppas den kommer snart! :-) Ska recensera sen.

> i närheten av Ikea Kungens kurva finns ett köpcentrum med bla annat Hi-sport; grymt bra priser på bra grejer! Rekommenderas. Rekommenderar också ett besök tvärs över gången in på fyndbutiken! :-)

> Skönt att komma in i rutinerna igen.

> H&M Home - bra lakan!

> Alma House - bra gardiner.

> Om man vill göra en egen himmelsäng använd antingen gardinstänger fästa i taket, eller sätt upp gardinskenor med målade taklister runt om, på utsidan; döljandes skenorna. Snyggt. :-)

> www.dietkokboken.se    Verkar bra och användbart. :-)

Presentation

Hej, vad roligt att du hittat hit! Jag som ligger bakom bloggen heter Ellen och är nyexad speldesigner och projektledare som nu siktar på en magister i Serious games. Jag har min blivande man i USA och bloggen kommer att handla om allt möjligt. Välkommen!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards