Alla inlägg under juni 2010

Av Ellen - 16 juni 2010 17:06

Jag älskar sommarmat! Råvarorna, den lätta tillagningen, det härliga i samvaron kring tex picknicken eller grillen, på båten eller balkongen. :-) En härlig biff med stekt, tunnt skivad zucchini och grillade gröna sparrisar, fin nypotatis med smör, kronärtskocka... en skål jordgubbar eller andra bär med en skvätt grädde... ljuvligt! En hemmagjord hamburgare, en drink med mousserande och fläder - eller en härlig sangria. Melon inlindad i lufttorkad skinka... mums! :-) Småplättar med grädde och färska bär... grillad frukt, tex banan eller persika, goda ostar under solen... :-) En kall fin gaspacho med en god smörgås till, är en utmärkt lunch! Skagenröra, goda sallader med kyckling eller tonfisk - få saker är så uppskattade som dessa tillbehör vid matbordet. :-) Det skulle vara min älskades sällskap då... ;-)


Men få saker klår min grillfavorit! Man tar en champinjon, tar bort foten och fyller hatten med mögelost (blå eller grön kommer jag aldrig ihåg, måste fråga min mor vid tillfälle, om ingen annan vet) och virar sedan hatten i bacon, lägger den på grillen och voilá! :-) Helt gudomligt!


Det roliga är ju som sagt var samvaron, smakerna, och hur snabbt och lätt det är att äta något gott på sommaren. :-) Och så är det ju så roligt att lägga till ätliga blommor i maten, som tex krasseblommor eller gurkört. :-)

Av Ellen - 13 juni 2010 17:12

Man får ju en hel del bra erbjudanden på Mycitydeal, som man kanske inte hinner gå på just då / har råd med, men som man vill komma ihåg för att dom verkar så härliga, så jag tänkte skriva ner dem löpande här:


"Två systrar och en kock" (kungsholmen). Mysig, inga halvfabrikat, härlig lunchmeny och frukost hela dagen. Ska ha toppengoda bakverk.


"Macho! Tex-mex" (Klarabegsgatan, mitt emot Åhlens city). Bra priser och såg fint och trevligt ut. Som ett proffsigare Tacobar. :-)


"19 glas" i Gamla stan. Verkar urmysigt. Köpte 2 kuponer och ska bjuda dit älsklingen på lunch i sommar. :-)


"Cafe Tidemans", ligger på Sibyllgatan, vid Nybrokajen ungefär. Bra priser och trevlig meny, vad jag kunde se på hemsidan. Har picknickkorgar för två som kostar 300 kr.


Härliga Divotti, vid Stureplan / Humlan. Här kan man få en Hälsotallrik, det ser jag fram emot. :-)




(Sen ska man ju komma ihåg  underbara ställen som Wasahof, Konstnärsbaren, Kungsholmen och Koh Pangnang och Grekiska Kolgrillsbaren!)

Av Ellen - 8 juni 2010 20:38

I många år, främst under högstadie- och gymnasietiden, älskade jag nästa varje variant av body butters från The Body Shop. Sedan följde en period i vilken jag var galen i Lush och deras tvålar, schampon och lyxiga balsam. Numera tycker jag fortfarande om dem, lite nostalgiskt sådär och tar mej en kik in i butiken ibland, men jag är numera absolut helt föälskad i Dermanord. :-)


Aromaterapeutiska oljor, härliga skrubbar och cremer, ansiktsmasker och make up-removers... :-) Snyggt, härligt, lyxigt, svenskproducerat, miljövänligt och snällt mot huden - sånt som man vill ha i sitt eget spa hemma.


Apropå lyx och spa så gjorde jag ett klipp på mycitydeal och fick ansiktsbehandlig för 40 % av priset, very very nice - need I say I bought 3 coupons? :-) Yey! Nu ska det lyxas ordentligt, jag ska gå och klippa mej snart, ta en ansiktsbehandling och handla lite nya dermanordprodukter samt ta en massage som jag fick presentkort på av min älskade M i höstas! Kan knappt bärga mej, det ska bli ljuvligt! Snart är det semester! :-)



Av Ellen - 2 juni 2010 21:05

Jaa, jag måste väl se sanningen i vitögat, matte c utan lärare = no go... :-P

Vad göra nu? Köra på och hoppas på nytt omprov om tre veckor eller strunta i det nu och sedan köra igen för att inom sex månader göra omprov istället...? Usch.


Mor min är expert på att få mej att vela och tänka om. Hon inser antagligen inte hur mottaglig jag är för hennes åsikter, hur sårad och arg eller hur lycklig jag kan bli pga hennes ord och tankar kring mitt liv. Jag vet, klipp navelsträngen säger ni, men det är lättare sagt än gjort. Nå, om ni som jag klurar på vad ni ska göra när ni "blir stora" kan ni kika på denna sidan, det är ytterst tänkvärt tycker jag,


http://www.utbildningsinfo.se/sb/d/123/a/120?flash=true


och som komplement kan man ju kika på AMS intressetest. :-)

Presentation

Hej, vad roligt att du hittat hit! Jag som ligger bakom bloggen heter Ellen och är nyexad speldesigner och projektledare som nu siktar på en magister i Serious games. Jag har min blivande man i USA och bloggen kommer att handla om allt möjligt. Välkommen!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards