Alla inlägg den 11 maj 2010

Av Ellen - 11 maj 2010 17:14

Jag fick ett tips idag om ett antikvariat på söder som skulle vara inriktat på just barnböcker, och googlade lite. Jag hittade en del information och här kommer den:


Bokmagasinet, på Hornsgatan, ganska nära Mariatorget vid Bysistorget, är specialiserade på barnböcker. Den är uppdelad i vanlig bokhandel, antikvariat och barnboksantikvariat.


Bokhandeln Bokslukaren på Mariatorget är specialiserad på barnböcker.


Varmt rekommenderad, om än inte för just barnböcket, är den på Götgatan liggande Söderbokhandeln. Den ska ha ett väldigt brett och bra utbud samt trevlig personal, sägs vara många Stockholmares favorit över tex. Bokia och Akademibokhandeln och liknande. Ligger mellan Götgatsbacken och Medborgarplatsen.


Letar man efter böcker om konst, foto och design finns Konst-ig på Åsögatan, nära Götgatan. På Torkel Knutssonsgatan finns en annan bokhandel med bara fotoböcker, Stockholms fotoantikvariat.


I hörnet Ölandsgatan och Götgatan finns vagabond resebokhandel. Visst rycker det lite i en när man tänker på alla resmål som man skulle kunna fördjupa sig i och förälska sig i här?


På Bondegatan, nära Nytorgsgatan, ligger Tälje, om den är specialiserad vet jag inte.


Mycket populära Hundörat har flyttat från St Paulsgatan, men ska ha en liten lokal på Högra stigen bakom Mosebacke, där det är öppet på torsdageftermiddagar.


Övrigt:


I city finns Rönnells och Alfa, vilka gator vet jag inte, men de ska vara tevliga och bra.


Dessutom hittade jag rekommendationer för den på  Kungsholmen liggande Sigbjörn Ryös antikvariat... personen som skrivit rekommendationen för denna skrev dock ej var den låg exakt, men det ska väl gå att googla mer på.



Presentation

Hej, vad roligt att du hittat hit! Jag som ligger bakom bloggen heter Ellen och är nyexad speldesigner och projektledare som nu siktar på en magister i Serious games. Jag har min blivande man i USA och bloggen kommer att handla om allt möjligt. Välkommen!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards