Alla inlägg under december 2011

Av Ellen - 12 december 2011 17:16

Jag har inte haft något bra år i år. Portföljen som bestod av idel riskbolag har gått spirakt neråt, och jag hade ju så dåli lön på gamla jobbet att jag inte kunnat spara utan till och med fått låna av mina sparpengar ibland. Inget sparade i våras mao. I höst har jag sparat till renovering, betalat en massa pengar för avelsplaner jag hade som nu blivit helt...skit... och som kommer att kosta mej 10 000-tals kronor ännu i vår...


Men, idag tog jag mej råd och kpte lite aktier. Inga stora summor, bara 5000 kronor, men ändå - det är en investering i mej själv, och det känns skönt. :-) Jag hade tänkt köpa mer SOSI, men av någon outgrundlig anledning köpte jag mina första aktier i H&M. What? Jag sitter fortfarande och undrar hur det gick till? Varför jag beslöt mej för att dra tillbaka min order och göra en ny? Jag vet inte faktiskt... jag ville väl ha lite mera stabila, stora bolag för att balansera upp portföljen, och detta var en början.


Just nu är portföljen ner 45,5 % på ett år. Sånt händer, men det ser ju tråkigt ut.

BINV 43,96%

SOSI 20,32%

MSAB 16,14%

H&M 9,94%

CATELLA 8,38%


AVANZA ZERO 1,26%


Inför nästa år vet jag inte om jag kommer kunna spara så mycket i depån heller. Jag ska försöka spara till studier, och jag hatar att ta ut pengar ur depån, så då är det kanske inte så smart att sätta in dem där? :-) Dessutom kommer jag att måsta köpa en massa inredning hem, pga aveln, så det blir nog inte mycket sparat ändå. Nå, om man fick önska så skulle jag köpa mer SISO, mer H&M och kanske Kinnevik eller något annat stabilt.

Av Ellen - 12 december 2011 17:12

Idag åt jag Pauluns GI musli med blåbär, tillsammans med mjölk.

Till brunch blev det tre stekta ägg med ett paket stekt bacon.


Nu är jag hungrig - hur är det möjligt? Sugen på chips, julmust (som jag inte ens gillar?!), cola, macDonalds, Indiskt... - vad som helst! Crap! Måste kolla i köket och se vad jag kan äta... :-P Mer musli kanske? Avgiftning behövs definitivt, det märks...


Uppdat.

Hmm... M kom hem med hamburgare, pommes och light cola... hahaha, så gick det. Men jag har fixat inför morgondaegn och tagit ut kyckling ur frysen - ingen hämtmat imorn! :-)

Av Ellen - 12 december 2011 14:55

Hej kära allihop!

Idag är jag på bra humör! Vi fick hankattens diagnos idag, det var ringorm; Microsporum Canis. Ingen rolig diagnos - vi hade hoppats på något annat, men nu vet vi i alla fall vad det är och man kan rikta in sig på att kasta, tvätta och slutförvara! Det känns skönt att ha fått ett svar helt enkelt! :-)


Nu till GI Viktkoll! Groupon har ett erbjudande idag (måndag) som gör det möjligt att betala för två månader istället för sex, dvs du sparar mellan 66 -70% (inte helt säker nu) på deras Turbopaket - det ska jag prova! :-) Jag vet ju att GI funkar för mej - sist gick jag ner ett kilo i veckan, men tyckte det var lite, så jag slutade. Dessutom tycker jag om tanken på mera fisk och grönsaker, samt att slippa blodsockersvängningar och blodsockerfall med huvudvärk som följd. Nu ska jag avgifta mej från snabbmat och vitt mjöl och socker! :-)


Som komplement ska jag utnyttja friskvårdsbidraget och köpa nytt gymkort! Jag ska gå både med lillasysteryster och med M, samt kanske en kollega eller två från jobbet! Det kommer bli skitbra! :-)


Häng med!

Av Ellen - 9 december 2011 21:19

Snubblade över denna killens blogg idag. Läste igenom den och hittade en hel del kul - humoristiskt skrivet men med viss skärpa. Och här är det viktigaste inlägget, tycker jag; upp till debatt!


http://norpangbg.bloggplatsen.se/2011/12/09/6827829-perspektiv/#kommentar-3969266

Av Ellen - 7 december 2011 18:07

I år åker min syster med sin kille och hans familj på en nästan två veckor lång julhelg till solen. Själv åker jag till mormor och morfar, dvs till iskylan och en meter snö... :-S Det ska dock bli mysigt - jag har inte firat jul på gården sedan innan min lillasyster fanns. Did I mention she´s going to be 20 this saturday? :-) Mormor och morfar har dock kommit över till oss varannan var tredje jul ungefär. M åker ner över dagen på julafton till sin familj, annars blir han hemma med katterna. Jag tycker synd om honom, och skulle önska att han kunde komma med, men nu går inte det. :-(


Jag har satt ett mål för min vikt: 60 kg till min födelsedag. Nu väger jag ca 73.5 kg. Alltså ska jag gå ner 13-14 kg fr.o.m halva december till ungefär halva april. Fyra månader totalt. Jag kommer att köra igång med GI-metoden, rivstart, fr.o.m söndag (syrran fyller år på lördag) och fram till Julafton. Julafton och fram till Nyårsafton kör jag vanlig GI. Från första dagen på det nya året kör jag tre veckors rivstart igen, samt en veckas upptrappning, och sedan blir det vanlig GI resten av tiden fram till födelsedagen. Sist gick jag ner ett kg i veckan på rivstarten, och då rörde jag mej inte så mycket extra mot innan, så jag räknar med att gå ner ca 3 kg resten av december, sedan ner ytterligare 4 kg under rivstart nummer 2, och sedan 2 kg i månaden när jag kör vanlig GI. Det blir en nedgång på 13 kg.


Julbordet i år kommer följdaktligen att se lite annorlunda ut:

- sill

- skinka

- ägghalvor med tex räkor? majonnäs??

- avokado, kanske med gräddfil och rom, räkor o citron?

- stark senap

- lax

- rågkusar

- ostar

- köttbullar


Rotsaker i ugnen?

Quinoa / Bulgur/mathavre?

Nötter

70% choklad


Ingen potatis, om inte kall? Ingen morotslåda, ingen kålrotslåda. Ingen prinskorv. Ingen risgrynsgröt. Inte glögg, julmust, knäck eller pepparkakor (eller ja, kanske någon pepparkaka till osten, hihi).

Av Ellen - 4 december 2011 22:47

Jag vill så gärna ha en, men jag har aldrig provat en, och just nu är jag inte i form för att göra det heller. I mitt letande snubblade jag över detta, och min lycka är gjord! :-)


http://www.hervelegerobsessed.com/blog/2011/01/28/herve-leger-how-determine-what-size-you-need


Här kan man se precis vilken storlek man ska köpa!

Av Ellen - 4 december 2011 18:53

Idag har vi varit i Barkarby och shoppat lite mera städgrejer, då vi är ganska säkra på att vi har ringorm hemma; vi tänker behandla det som om det är så och inte vänta tre veckor till på besked. Detta innebär upprepade bad av katterna i Fungoral, och Lamisil fotsvamskräm för mej, samt att vi kommer att få kasta massor av saker, tvätta och magasinera en del och sanera, sanera, sanera. Sanera innebär att vi köpt en ångtvätt idag, tex. En till två ggr i veckan i upptill 20 veckor ska vi våttorka allt med vircon, ångtvätta golv och väggar, diska allt och tvätta allt i 60 grader. Sådant som inte tål den behandlingen måste kastas eller på annat sätt behandlas och förvaras - dvs kemtvättas och sedan plastas in och sättas i källaren på obestämd tid...


Kom inte och säg att vi inte tar vårt ansvar här inte. Jag kommer antagligen gå ner i tid under ett par veckor framöver för att hinna och orka med detta. Ringorm kan drabba vem som helst, och antagligen blev katthanen inte av med det sist, vad det nu berodde på, utan hade det latent under huden. Veterinären vi pratade med sa att man oftast bli immun efetr behandling, så antagligen blev han aldrig kvitt det?


Imorgon ska jag på återbesök till läkaren och vi får se vad han säger om mina utslag... Sanera gör vi oavsett som det ser ut just nu. Audrey visar tecken på ringorm, och vi har givetvis tagit henne till veterinären, så det är bara att bita i det sura äpplet och göra allt för att ordna till detta! Sedan lägger jag ner katteriet tror jag. :-( Tyvärr. All ångest, alla kostnader och skador på lägenheten, möbler som måste slängas och stress och sanering vill jag inte göra om.

Av Ellen - 1 december 2011 17:15

"Worry, it´s like a rocking chair. It gives you something to do, but it doesn´t get you anywhere."


"Min lada har brunnit ner. Jag kan nu se stjärnorna."

Presentation

Hej, vad roligt att du hittat hit! Jag som ligger bakom bloggen heter Ellen och är nyexad speldesigner och projektledare som nu siktar på en magister i Serious games. Jag har min blivande man i USA och bloggen kommer att handla om allt möjligt. Välkommen!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards