Alla inlägg under juni 2011

Av Ellen - 19 juni 2011 19:49

Nu är det två veckor kvar tills mitt kontrakt löper ut på jobbet och även fast jag fick ett erbjudande i torsdags om att stanna kvar tills hon hittar en förskollärare så är det knappast något jag längtar efter! Då blir jag den enda om inte får löneförhöjning, vilket det fakto betyder att jag går back jämfört med förra året (inflation, ni vet), samt att jag då skulle gå ner i tid från 80% till 75%... Ännu mindre pengar... Ingen vidare trygg sits heller då hon kan hitta någon när som helst, så då ska man gå och vänta på det, och dessutom skulle jag bli återbetalningsskyldig för den halvan av semesterns som jag inte skulle hinna tjäna in under hösten om jag inte skulle vara kvar då. Jag har varit där längst, gett tre år av mitt liv, varit snäll och inte krävt saker eller bråkat, jobbat över utan lön, flexat tider, funnit mej i flera svek och att ha varit utan pension och nu är jag ändå inte vatten värd, så näe - nu sticker jag!


Jag hoppas nu att jag ska få jobb i en annan bransch, får jag inte det söker jag nog fast på någon förskola. Nu vill jag ha en fast tjänst, få pension, friskvårdsbidrag och känna trygghet! Nya kollegor vore ju också kul, även om jag kommer sakna de jag har nu. Men de kommer ju inte heller jobba kvar för alltid så man kan inte stanna för den sakens skull... Imorgon ska jag ringa min gamla chef, jag har redan pratat lite med henne, men ska ringa tillbaka. Timmar får jag i alla fall där, men fast har jag inte frågat... Nåja, det är ju inte fast på förskola jag vill ha i alla fall, så det kanske man inte ska deppa för egentligen.


Sedan är planen att bo kvar i min lägenhet ett år till ungefär, och sedan belåna oss för ungefär en miljon vardera och köpa en lägenhet tillsammans, med lika insatser! Då behöver familjen inte bråka, och det vore jätteskönt. Men för det behövs en fast tjänst, och en hygglig lön. Önska mej lycka till, nu ska jag dra med mej karl´n ut på regnpromenad. ;-)

Av Ellen - 18 juni 2011 15:45

Ja, nu är det juni och det betyder rea! :-) Triva hade rea på klockor och solglasögon, men jag beslöt mej för att byta batteri i min gamla klocka istället, jag tyckte inte de var värda pengarna. Tyvärr.  Sen bar det av till rea på Dagmar på Linnégatan - massor av fina saker men lite urplockat. Jag kom dock hem med tre tröjor, så det var lyckat. Just nu är jag sugen på att ta mej iväg till Moby Dick, dom har så fantastiskt fina saker där. :-) Men det pågår massor av reor just nu, Mango tex. Undrar om man ens vågar ta en vända på stan? Jag som slutar jobba om två veckor och ska börja leta nytt kanske ska försöka hålla i plånboken lite... :-P


Av Ellen - 18 juni 2011 13:56

Ja, Midsommar hägrar... och i år är vi antagligen hemma, ingen av vännerna eller familjerna kommer att styra upp något och vi kommer inte att göra det heller, så det blir firande på tumanhand. Men då kan man ju inte ha ett jättestort buffébord till två personer, så vad ska man äta?


Tre saker är givna; sill, potatis och jordgubbar. Men sen då? Ska man köra på plockmat? En tallrik med köttbullar, kokt ägg, gravad lax och sill, lite god ost och bröd? Eller ska man laga mer av en trerätters? Och ska den då vara främst traditionsenlig, eller mera lyxig oavsett dagen?


Jag vill ha frukt till efterrätt, antingen kall fruktsallad, Gino eller kanske med chokladfondue? Enklast är jordgubbar med grädde, mest avancerat blir att styra upp en hel kaka... men det gör jag knappast till två personer... :-)


Ska man ha med en förrätt så kanske rårakor eller toast med smetana, rödlök, avocado, citronstänk och rom samt räkor/kräftstjärtar? Eller den klassiska sill på knäcke?


Åh, jag blir så villrådig! :-P Jag vill ha så mycket gott - jag vill ha goda ostar och sallad och hembakat bröd, och kanske fikonmarmelad. Eller Brietårta. Eller chevre på bröd, med honung, i ugn. Jag vill ha våfflor med grädde, sylt och bär... eller pannkakstårta... Sparris, rödbetor, kronärtskockor, gaspacho, jordärtskockesoppa med pilgrimsmusslor och jumboräkor... Tiramisou eller macarons.


Om det ska vara mera en lyxmeny så skulle jag köra på älgfärsbiffar med chevre, med ugnsrostade rotsaker och bea. Eller Jamie Olivers lax med haricot verts, oliver och sardeller. Eller Inbakad fläskfilé? Eller grillad oxfilé?


Märks det att jag är hungrig? ;-) Vad ska ni ha? Hjälp!

Av Ellen - 14 juni 2011 19:14

Idag konstaterade jag att det verkligen är dags att köpa lite nytt smink. Jag hade nästan slut på ögonbrynsgele, mascaran är gammal och eyelinern likaså... Jag behövde ny highlighter/vit ögonskugga och så ville jag ha nytt nagellack. Concealer och mineralveil stod också högt på önskelistan, och mitt gensomskinliga lack från Opi är borta...


Hur som helst, jag kom hem ca 825 kr fattigare med en liten påse full med nytt smink. :-) Det blev:


Face Powder brush, funkar med mineralsmink

Lumene Translucent Mineral loose powder (instället för mineralveil)

Lumene bluberry Curl, vattenfast mascara

Lumene eyebrow control

Isadora fine liner stylo, carbon black (flytade eyelinersom penna)

Max factor ögonskugga, vit, Wicked white (ska vara highlighter)

Depend nagellack, # 223, skimrande silver. Minx-liknande.

Mavala nagellack, # 52, Toulouse, lite Barbierosa

Isadora genomskinligt nagellack, baslack/topcoat.


Nu ska jag fixa naglarna! :-)

Av Ellen - 13 juni 2011 20:18

Jag och M blev glada när vi hörde att det skulle göras en tvåa, och nu i helgen var vi och såg den. Den liknade ettan på många sätt, både storyn och tempot, men den var bra. :-) Vi återsåg många karaktärer från ettan, väntade och oväntade. Återigen är det dags för bröllop och svensexan spårar ur... Ingen minns något och även denna gång har man tappat bort en person ur sällskapet - brudens lillebror. Utan att avslöja för mycket kan jag avslöja att det finns fler likheter med den första filmen, men det gör inte så mycket fakiskt. Tempot gör den underhållande i alla fall, och vi gick nöjda därifrån. :-) Jag rekommenderar den.

Av Ellen - 12 juni 2011 20:58

Fredagskvällen förflöt framför tv:n. Jag var av någon anledning riktigt trött.

Lördagen var lugn och skön. Vi tog en promenad till bion och såg Baksmällan 2. Den var bra. :-)

Söndagen började stillsamt, fortsatte med en Djurgårdspromenad och sedan gjorde vi oss i ordning och åkte till Skärgårdsstaden där vi gick på födelsedagsfest. Väldigt trevligt, god mat, trevliga gäster och världens raraste värdpar. :-)

Av Ellen - 8 juni 2011 13:20

Jag har undrat varför man inte fått hem resultaten från högskoleprovet, och jag undrar fortfarande varför man inte får ett svar hemskickat, men nu har jag hittat resultatet på www.studera.nu. Jag höjde mej med två punkter, så jag gick från 1,3 till 1,5. Inte så illa med bara tre dagars förberedelser. :-) Jag är rätt nöjd, får jag erkänna, det duger fint. :-)

Av Ellen - 3 juni 2011 15:33

Solen skiner, himlen är blå, vad det är skönt att leva då! :-)

Idag gick vi runt längs Djurgårdskanalen och hem över Gärdet, solen gassade och det fläktade lite. Mina nya gympaskor är superbra, inga skavsår! :-) Vi har precis ätit kassler med gratinerad blomkål, sallad och stekt svamp och avslutat med varsin skål jordgubbar - jag åt grädde till mina. :-) Nu ska vi snart sätta oss på balkongen och sola lite - mina ben ser ut som om det varit istid och mina armr ser ut som om jag varit en vecka i Thailand - nu ska det jämnas ut lite, tänkte jag. Till eftermiddagen hoppas jag att vi ska komma iväg till gymmet. Den som lever får se.


Igår var vi och såg Pirates of the Caribbean, on stranger tides, på bio. Den var förvånansvärt bra. :-) Knappt att man tänkte på Kiera och Orlando, vilket jag trott att man skulle göra, så det var ju gott betyg.

Presentation

Hej, vad roligt att du hittat hit! Jag som ligger bakom bloggen heter Ellen och är nyexad speldesigner och projektledare som nu siktar på en magister i Serious games. Jag har min blivande man i USA och bloggen kommer att handla om allt möjligt. Välkommen!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards