Alla inlägg den 7 juli 2010

Av Ellen - 7 juli 2010 10:02

Det finns en hel del bra ställen att kika in på om man har fått upp ett spirande intresse för hur det fungerar i "fond- och aktievärlden".


Man kan börja med Nordnets "skola". Den finns tillgänglig både på nätet och i salsform. Den på nätet tyckte jag var rätt tråkig. Att gå på deras kurser var roligare, men dom säger inte så mycket matnyttigt på grundnivåerna, i mitt tycke, samt att dessa övervägande ges under lunchtid, vilket känns ganska dumt. Det innebär att om man studerar, och oftast börjar eller slutar sina klasser i samband med lunchen, eller om man jobbar och inte kan gå ifrån såpass länge som det tar med transport och själva kursen, så kan man inte delta. Som sagt, de grundläggande kurserna är ganska tomma, de skrapar på ytan men förklarar inte så mycket. De får dock plus för att man kan ställa frågor i pausen och i slutet, men då kanske det skulle vara bättre om halva kursen var uppbyggd som frågestund istället. Kurserna ges inte heller överallt i landet, och jag är osäker på om man måste ha en depå för att delta i de ickevirtuella kurserna.


https://www.nordnet.se/mux/web/nordnet/nordnetskolan.html


Avanza har också en aktieskola. Den har jag inte gett mej på ännu, då jag haft Nordnet i snart ett år. Nu, i samband med att jag byter från Nordnet till Avanza, så ska jag kika på den med. Pedagogiskt kan de ju skilja sig en del. Jag vet inte om de har ickevirtuella kurser också, liksom Nordnet, eller inte.


https://www.avanza.se/aza/kunskapscenter/skola.jsp?skola=2



Nästa informationsgrupp utgörs av bloggar. Detta är min favoritmetod för att få en inblick. Dock förklarar dom sig inte alltid när dom använder strategier och ekonomiskt vokabulär, och där kan Nordnets/Avanzas skolor fylla sitt syfte, som att slå i en ordbok. Jag kommer också att försöka sammanställa något liknande själv här på bloggen framöver.


En del bloggar är mer inspirerande än andra, vissa är lite (i mitt tycke) tråkiga eller underligt sammansatta, men då vi alla har olika smak så kommer här ett gäng som kan vara intressanta att följa / läsa igenom:

http://bbtrader.blogg.se/

http://anders.cafe.se/  (som hade superbra bloggen En daytraders dagbok)

http://finansblogg.com/


Ovan är favoriterna, nedan de mer mediokra (så som jag ser det).

http://sablirdurik.cafe.se/

http://cornucopia.cornubot.se/

http://finanskvinnan.blogspot.com/

http://cristofferstockman.blogspot.com/

http://miljonar.blogspot.com/


Unga aktiesparare kan också vara värt en titt.

http://www.aktiespararna.se/ungaaktiesparare/


Presentation

Hej, vad roligt att du hittat hit! Jag som ligger bakom bloggen heter Ellen och är nyexad speldesigner och projektledare som nu siktar på en magister i Serious games. Jag har min blivande man i USA och bloggen kommer att handla om allt möjligt. Välkommen!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards